Pages

Wednesday, March 13, 2013

La Roche-Posay: 1. Effaclar Duo [crema]


Articol introductiv aici.


1. EFFACLAR DUO

Tratament anti-imperfectiuni corector si purifiant. Elimina imperfectiunile severe. Curata porii in profunzime.
40 ml - tub - aprox. 50 lei

Context      
Am incercat-o dupa ce am citit diverse recomandari pe bloguri.. Sunt persoane care zic ca aceasta crema i-a scapat complet de problemele acneice ale tenului. Eu nu pot sa ma laud cu aceasta performanta; poate alt produs din aceasta gama mi s-ar potrivi mai OK, nu stiu. Sunt persoane care nu au observat vreun efect; nici aici nu ma incadrez, though.

Cum arata     
E o crema o textura lejera, aproape translucida si o consistenta mai degraba runny (ca un demachiant). Are un parfum slab, pe care l-as descrie ca si "clinic". Tubul ajuta la dozare precisa si igienica.
Pare o cantitate foarte mica, dar sincer ma tine 1-2 luni acest tubulet.

Experienta   
   - Se absoarbe in cateva minute in piele. Pielea ramane curata si fresh, nici urma de uleios sau alt aspect neplacut. Aplic intr-un strat subtire si consider ca e suficient.
   - DA, am vazut o imbunatatire semnificativa a pielii si o imputinare a problemelor, dar 1-2-3 cosuri ocazionale mai apar.
   - Ajuta sa nu mai apara monstri mari si ajuta sa tii sub control faptul deja implinit al minunatului cos.
   - DA, pielea ramane ca impresie generala mai aerisita, cu mai putine puncte negre. Nu folosesc produse exfoliante (maxim de abraziune - bureteii astia, ocazional) dar pielea se simte curata si porii destupati, carevasazica unclogged.
   - NU usuca pielea, ceea ce mi se pare un avantaj. Dar nici nu e o crema hidratanta. In friguri nu va bazati doar pe ea, dar altfel se comporta destul de ok. Mentionez totusi ca petrec destul de putin timp afara asa ca nu stiu cum s-ar comporta pt cei care sunt prieteni cu outdoor-ul :)
   - Suporta aplicarea unei creme hidratante peste, in cazul in care aveti nevoie; dupa ce e absorbita pielea ramane proaspata.
   - Daca pielea e uscata sau sunt micro leziuni, va aparea o senzatie de usturime a carei intensitate depide de... gravitatea problemei. De ex cand sunt racita si in jurul nasului e dezastru, ma cam ustura. Senzatia trece in 3-5 minute.

Alte trasaturi cu care se lauda si comentarii de amator
   - fara parabeni
   - fara coloranti
   - cu apa termala LR-P
   - non-comedogen ar fi si culmea, nu? :)
   - Niacinamida si Pirocton Olamina combat proliferarea bacteriana si eliminta imperfectiunile prima parte functioneaza, a doua nu chiar fantastic
   - asocierea cu LHA/Acid Linoleic curata porii prin eliminarea celulelor moarte care ii obstructioneaza true, true, e unul din aspectele care imi plac cel mai mult



Episodul urmator: gelul de curatare!

See you soon.

No comments:

Post a Comment